Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Максим Генчев търси спонсори за финансирането на игралната лента

nedГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Ексцентричният актьор и режисьор Максим Генчев е на път отново да провокира българския народ – след „Дякон Левски“ кинаджията започна снимките на втора историческа сага, този път посветена на Ботев. Охулван по различни причини за филма си за Апостола, Максим не се отказа от мечтата си и на култовата дата 2 юни 2020 камерата се завъртя по време на първия снимачен ден на лентата за калоферския хъш. Тези дни екипът

стигна и до любимия си естествен декор в мъглижкия Балкан, където бяха снимани и епизоди от „Дякон Левски“. Този път кинаджиите отработиха два снимачни дни в местността „Барите“, където всяка година се събират хиляди рокаджии за ежегодния Рокфест We Are Going To Мъглиж.

В ролята на Поета влиза 25-годишният бургазлия Деян Жеков. Той е възпитаник на НАТФИЗ и по-конкретно на проф. Маргарита Младенова. В живота Дидо прилича на хипи, развява дълга коса и е с брада от доста години. Свири на китара, пее и композира свои авторски песни. На кастинга за ролята на Войводата попада случайно, покрай свой приятел, който вече бил одобрен за друга роля във филма на М. Генчев. Наложило се да му подстрижат косата и да му почернят брадата, за да влезе в образа. Най-поразителна е приликата в пронизващия черноок поглед.

В ролята на Венета, любимата на Ботев, се превъплъщава популярната актриса Неда Спасова, станала известна от ролята си медсестрата Кая от сериала „Откраднат живот“. Между другото, Неда е врачанка.

"Тя не ми е жена по църковните тефтери или по гражданските свидетелства. Тя ми е либе!", казва казва за нея Ботев пред приятели. Христо живее с Венета десет месеца, но тя живее с него четиридесет и три години – до самата си смърт.

И още нещо любопитно - в ролята на Маджарката се превъплъщава една ученичка – Карла Ковачева, която е дъщеря на… Фънки.

Филмът на Максим за Левски бе финансиран от д-р Златина Филипова, която работи като естетичен дерматолог в Дубай. За лентата за Ботев се е наложило да се събират средства на възрожденски принцип – досега са се включили 88 дарители, като заветната цел е да се набавят около половин милион лева.

dsewq

  

 

   

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg