Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Най-уязвими са учителите – както в училищата, така и в детските градини

kovidГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

От началото на пандемията до 00:00 часа на 6. ноември в област Стара Загора са установени с PCR тестове 2523 случая на заразени с COVID-19. 141 са новозаразените за последното денонощие. Сред тях са: петима преподаватели от четири училища, намиращи се в село Кънчево (община Казанлък), Мъглиж и Стара Загора, както и трима души от персонала в три детски градини в Стара Загора, Казанлък и

Раднево. РЗИ – Стара Загора издаде предписание за затваряне на Детска градина № 10 „Светлина“ в Стара Загора от 9. до 22. ноември, тъй като от 2. ноември до момента има петима души от персонала, които са заразени с COVID-19. През последното денонощие няма установени нови случаи на заразени с коронавирус ученици.

РЗИ – Стара Загора издаде предписание до 11. ноември медицинските и диагностично-консултативните центрове да разкрият триажни кабинети за диагностициране и лечение на хора, които не подлежат на хоспитализация.

Само една медицинска сестра от общо 77, работещи в училища, детски градини и ясли В Казанлъшка община, е дала категорично безусловно съгласие да се включи в битката с Covid-19 като допълнителен персонал, който да е в помощ на лекарите и медицинските сестри в новооткритото специализирано отделение в казанлъшката МБАЛ „Д-р Христо Стамболски”. Това показаха резултатите от анкетата, която Община Казанлък превантивно проведе сред медицинския персонал в детските ясли и градини и училища. Още една сестра е склонна да работи в Covid-19 отделението, но при положение, че бъдат затворени всички училища, а други три – само в краен случай. Останалите 72 медицински сестри категорично отказват да влязат под какъвто и да било предлог, макар да не са в пенсионна възраст.

Припомняме, че всички 78 медицински сестри бяха запознати с решението на Правителството на всеки работещ в Covid-19 – отделение да се заплащат по 1000 лв. месечно. В допълнение на това Община Казанлък осигурява също по 1000 лв. месечно, както и храна за нощните смени и безплатно ползване на общинско жилище, при необходимост от изолация.

 

 

 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg