Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

За 60-ия си юбилей Фори получи Почетния знак на областния управител

hriГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Гергана Микова връчи днес Почетния знак на областния управител на обичания и талантлив старозагорски актьор Христофор Недков. Той получи отличието по случай 60-ия си рожден ден и за огромния си принос за развитието на кукленото и театралното изкуство в Стара Загора. „Въпреки изпълненото с предизвикателства време, сме длъжни да почетем личности, които със своята отдаденост

и талант са възпитали у поколения старозагорци любов към изкуството. Благодарим Ви от сърце за прекрасните роли, за работата с младите хора, които искат да последват Вашия творчески път“, каза Г. Микова.

Развълнуван от връчването на почетното отличие, Христофор Недков сподели: „Изненадахте ме много приятно с тази награда. Вниманието и признанието на хората винаги са били за мен най-добрият стимул да продължавам напред“.

Христофор Недков е роден на 19 февруари 1961 г. в Габрово. През 1985 г. завършва ВИТИЗ “Кр. Сарафов” със специалност “Актьорско майсторство за драматичен театър” в класа на проф. Енчо Халачев. Още през същата година става част от трупата на старозагорския театър.

От март 1999 г. е художествен ръководител на Младежка театрална студия “Сцена 99” при читалище “Родина 1860”. За периода 2000 - 2001 г. е директор на Драматичен театър “Гео Милев”. Има над 80 роли в куклени и драматични спектакли, шоу програми, концерти, авторски радио и телевизионни предавания, в които се е изявявал като актьор, сценарист и режисьор. Участвал е в 8 български игрални и документални филма и в четири български сериала.

Редколегията на новинарски портал „Гласът на България“ също се присъединява към ъплаузите за талантливия юбиляр.

Честит Юбилей, приятелю!

 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg