Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Великолепната казанлъшка певица празнува с концерт кръгла годишнина

nadsaГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

На 4. юни на сцената на Държавна опера – Стара Загора ще се състои атрактивен концерт „От класиката до рока“, с който голямата певица Надя Тончева ще отбележи кръгла годишнина. Симфоничният оркестър на Операта ще бъде под диригентството на Красимир Къшев, с когото двамата са съученици от Музикалното училище и преподаватели в момента в него. В събитието участват най-изтъкнатите

български музиканти, с които Надя работи през последните години – Ангел Заберски, Александър Леков, Кристиян Желев, Димитър Русев. На сцената ще се изявят възпитаници на Надя Тончева от НУМСИ „Христина Морфова“, класове по поп и джаз пеене. В програмата са включени популярни произведения от различни музикални стилове, ще има и мултимедия с архивни кадри от 80-те години и изявите на вокална формация „Траяна“, от която Надя е била част. С изпълнение на една от песните на „Траяна“ в концерта ще се включи и казанлъшкият смесен хор „Петко Стайнов“ с диригент Младен Станев.

Надя Тончева е родена в Града на розите, завършва НУМСИ „Христина Морфова“ в Стара Загора, а впоследствие и ААМТИ – Пловдив, със специалност „пиано“. В началото на 90-те години, след преустановяване дейността на група „Траяна“, работи в чужбина като певица и пианистка по целия свят - в Гърция, Кипър, Норвегия, Швейцария, Канарските острови, Ливан, Сирия, Мароко, Египет, Израел. След близо десетгодишно пътуване и работа зад граница се връща в Родината. От 15 години е преподавател по поп и джаз пеене в НУМСИ „Христина Морфова“. Организира и „Джаз форум“ в Казанлък.

 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg