Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Има и скрита заболеваемост заради домашното самолечение

CONDEГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

На заседание на Областния медицински съвет, председателствано от областния управител Иван Чолаков, бе направен анализ на заболеваемостта от COVID-19 в Старозагорска област. Д-р Станимир Станков, директор на РЗИ, подчерта, че в последните дни броят на заболелите продължава да се покачва. Налице е обаче и скрита заболеваемост, защото немалка част леките случаи на коронавирус се лекуват в домашни условия, без да са регистрирани в системата. Това създава пречки да се очертае реалната картина на заболеваемостта, която според специалистите е по-висока от тази в официалната статистика.

Заради очакванията в близките дни Старозагорска област, както и повечето останали области в страната, да навлезе в червената зона, 12-те здравни заведения, в които има отделения за лекуване на болни от коронавирус пациенти, трябва да направят план за поетапно увеличение на броя на леглата. Директорите на болниците поеха ангажимент да повишат броя на леглата при покачване на заболеваемостта.

По-рано областният управител проведе среща и с представители на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите. Те поискаха да разберат ще има ли въвеждане на някакви по-строги мерки на местно ниво спрямо техния бизнес. Иван Чолаков заяви, че на този етап в Старозагорска област не се предвижда въвеждане на други мерки, освен действащите в момента в цялата страна, но при евентуално усложняване на ситуацията такива могат да бъдат предприети.

 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg